summer1-02

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-13 ΕΤΩΝ

Η σχολή «Αιγαία», είναι μια σύγχρονη σχολή εικαστικών τεχνών, η μόνη εξειδικευμένη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Κύπρο, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα «ART COLLEGE for young artists» σχεδιάστηκε με βάση το περιεχόμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται στους κλάδους σπουδών της σχολής. Η φιλοσοφία πίσω από το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι η εκπαιδευτική, διασκεδαστική και δημιουργική ενασχόληση των παιδιών στο πλαίσιο της εικαστικής εκπαίδευσης.

Η ωφέλεια του προγράμματος για όλους τους μαθητές – ανεξάρτητα της εμπειρίας και πρότερης τριβής με τις τέχνες – προκύπτει από την ίδια την ενασχόληση με τις τέχνες και τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει: προαγωγή και ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης, προσφορά ευγενών κινήτρων, μεγιστοποίηση ακαδημαϊκής απόδοσης και επιτυχίας κλπ.

Τα παιδιά θα γίνουν αποδέκτες ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα καθόλα εικαστικό και ευχάριστο περιβάλλον, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες ενός κολλεγίου τέχνης!

  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα, ξεκινά συνήθως την τελευταία εβδομάδα Ιουνίου και θα διαρκέσει τουλάχιστον για 5 εβδομάδες.
  • Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
  • Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να βρίσκονται στη σχολή από 7:15πμ-3:30μμ.
  • Οι ώρες των μαθημάτων είναι 8.00πμ-2.00μμ.
  • Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για όλες τις εβδομάδες, μπορείτε να επιλέξετε τις εβδομάδες που θέλετε.

Στόχος του καλοκαιρινού προγράμματος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τον κόσμο των εικαστικών και παραστατικών τεχνών και να εξοικειωθούν με αυτόν. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή τους σε διάφορες θεματικές εργασίες καλών τεχνών και design, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια.

Όλα τα μαθήματα βασίζονται σε πρακτικές, διαδραστικές, δημιουργικές και ενδιαφέρουσες θεματικές εργασίες. Οι μαθητές μας θα γνωρίσουν τον κόσμο των τεχνών μέσα από μια ευχάριστη περιπέτεια που ακολουθεί το μονοπάτι της έμπνευσης, έρευνας, δημιουργίας και πρακτικής εφαρμογής.

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της σχολής Αιγαία. Οι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν σε ασφαλή και πλήρη εξοπλισμένα στούντιο και εργαστήρια, διδασκόμενοι από επαγγελματίες καλλιτέχνες, σχεδιαστές και θεατρολόγους με εμπειρίες στην εκπαίδευση.

Στις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται:

Καλές και εφαρμοσμένες τέχνες
Δραστηριότητες καλών και εφαρμοσμένων τεχνών επιτρέπουν στα παιδιά τη συμμετοχή στη ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, εικονογράφηση και επίσης στη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών και χειροτεχνιών μέσα από προσωπικές και ομαδικές θεματικές εργασίες. Θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν επίσης κουστούμια και σκηνικά για θέατρο, θα πειραματιστούν με τη φωτογραφία, την τέχνη του βίντεο και τα κινούμενα σχέδια και θα μάθουν μέσα από διαδραστικές εργασίες για τη σύγχρονη ιστορία πολιτισμών, κινημάτων τέχνης και καλλιτεχνών. Στην Αιγαία, τα παιδιά θα αποκτήσουν κίνητρα και θα χτίσουν στερεά θεμέλια για την συνέχιση των ενδιαφερόντων τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Θέατρο
Οι θεατρικές δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνουν αφήγηση και δραματοποίηση, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών, παραστάσεις, υποκριτική και θεατρικά παιχνίδια. Το θέατρο δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό, να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, να ικανοποιήσουν την πρωταρχική τους ανάγκη για έκφραση και να αναπτύξουν την αντίληψή τους για τον εαυτό τους, ανθρώπινες σχέσεις και το περιβάλλον τους. Αναπτύσσει επίσης τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους σε ομαδικές εργασίες μέσα από την αύξηση της αίσθησης ευθύνης για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για όλη την ομάδα.

ενδιαφέρομαι / I'm interested

Παρακαλώ στείλτε μου περισσότερες πληροφορίες. / Please send me more information.Επιθυμώ να εγγραφώ. / I want to register.