θεατρικές ομάδες για έφηβους

Στο θέατρο Αιγαία παίζουμε θέατρο για να δώσουμε διέξοδο στην ενέργεια και τη φαντασία μας. Για να αναπτύξουμε τα εκφραστικά μας μέσα, να “ξεμπλοκάρουμε” το σώμα μας και τη φωνή μας, να απελευθερωθούμε από κάθε είδους καλούπια. Γιατί μας δίνει την ευκαιρία να μπούμε σε άλλους κόσμους, να μεταμορφωθούμε, να βιώσουμε διαφορετικές καταστάσεις, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, διλήμματα και πάθη και να τα ξορκίσουμε. Για να κάνουμε καινούριους φίλους και να προσπαθήσουμε μαζί να πετύχουμε ωραίους στόχους. Γιατί αγαπάμε το ωραίο και την τέχνη, και το θέατρο συμπεριλαμβάνει όλες τις τέχνες. Για να επικοινωνήσουμε μηνύματα, να συγκινήσουμε, να ψυχαγωγήσουμε, να διασκεδάσουμε.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εφήβους όλων των ηλικιών και επιπέδου, με εμπειρίες ή και όχι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1-2 συναντήσεις την εβδομάδα, στις οποίες διδάσκονται μεταξύ άλλων: Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, Κινησιολογία, ρυθμός, αγωγή του λόγου, θεατρικό τραγούδι.

 

 

Οι συμμετέχοντες σε ένα θεατρικό πρόγραμμα αποκτούν ευρεία γνώση για το θέατρο, και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους.  Η έκφραση και το ξεδίπλωμα της ανθρώπινης ψυχής, αποτελούν τη μέγιστη ελευθερία που μπορεί να χαρίσει η ενασχόληση με τις τέχνες και ειδικότερα με το θέατρο. Άλλωστε μια θεατρική παράσταση, είναι το επιστέγασμα της συνθετικής συνεισφοράς πολλών μορφών τέχνης.

Τα μαθήματα διδάσκονται από επαγγελματίες στο χώρο με εμπειρία στη διδασκαλία, συμβάλλοντας στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στη συνεχή παροχή ευκαιριών για αυθόρμητη, δημιουργική και ανεπιτήδευτη έκφραση.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές – παιδιά, έφηβους και ενήλικες – να εκφραστούν και να επικοινωνούν ως ομάδα, με άλλα άτομα και τελικό αποδέκτη το κοινό. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση της ανάγκης έκφρασης συναισθημάτων και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, κυρίως μέσα από τη λειτουργία του θεατρικού παιχνιδιού, για την ανάπτυξη της φαντασίας και της παρατηρητικότητας των ηθοποιών.
Η γνωριμία τους με έργα θεατρικών συγγραφέων και άλλων λογοτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι ένας τρόπος για να οδηγηθούν σε μια παράσταση όπου μαθαίνουν να συμπεριφέρονται ομαδικά, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο και τις γνώσεις τους, παίρνοντας ερεθίσματα και από άλλα είδη τεχνών όπως η μουσική, η ζωγραφική και ο χορός.

Η εφαρμογή όλων των πιο πάνω γίνεται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες της κάθε ομάδας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα και την ωριμότητα του κάθε ατόμου.

Οι θεατρικές ομάδες, δίνουν την ευκαιρία  στον καθένα, να αναπτύξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, παρά τις διαφορές στην ικανότητα μάθησης.
Επιπλέον, το θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων σε όλους τους ακόλουθους τομείς:

 • Κριτική και δημιουργική σκέψη
 • Επίλυση προβλημάτων
 • Επικοινωνία
 • Ατομική λειτουργία και ομαδική συνεργασία για σχεδιασμό και υλοποίηση
στόχων
 • Ιστορική και πολιτισμική κατανόηση
 • Κοινωνική και προσωπική κατανόηση και επίγνωση
 • Εμπειρία μπροστά σε κοινό
-θεατές
 • Ομαδική και ατομική υπευθυνότητα και σεβασμός
 • Εμπλουτισμός λεξιλογίου και γνώσεων
 • Ικανοποίηση της ανάγκης για έκφραση
 • Γνώση για τις άλλες μορφές τεχνών που αφορούν το θέατρο όπως: μουσική, εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες και χορός
 • Ανάπτυξη της αυτοκριτικής, των ανθρωπίνων σχέσεων και της ευαισθησίας για το περιβάλλον, μέσα από τους διάφορους ρόλους
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης, εξερευνώντας τα κίνητρα των χαρακτήρων, των δράσεων, αναλύοντας συναισθηματικές αντιδράσεις σε καταστάσεις και τις προθέσεις και την ερμηνεία των συγγραφέων, με τη διδασκαλία δραματικής λογοτεχνίας
 • Διερεύνηση του συγκεκριμένου χρόνου, τόπου και πολιτισμού που αφορούν τα έργα που μελετούν.

Προετοιμασία εξετάσεων θεάτρου με γλώσσα διδασκαλίας και εξετάσεων την Αγγλική. Στο θέατρο Αιγαία για αναγνώριση και πιστοποίηση των θεατρικών γνώσεων, ικανοτήτων και επιπέδου, οι μαθητές μας ενθαρρύνονται να συμπεριλάβουν στα μαθήματα τους και τη προετοιμασία για τις εξετάσεις. H σχολή μας είναι αναγνωρισμένο κέντρο LAMDA, για τη διδασκαλία, την οργάνωση και την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων και εξετάσεων τους.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις προσφέρεται χωρίς επιπλέον κόστος στα δίδακτρα. 

Επιλογή θεμάτων για εξετάσεις:

Acting 

Devised Performance 

Speaking Of Verse & Prose 

Mime 

Musical Theatre 

Public Speaking

Προετοιμασία για εισδοχή σε Δραματικές Σχολές ή/και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας για σπουδές στο θέατρο και στην Υποκριτική.

Η προετοιμασία προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε σχολής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση από τον υποψήφιο φοιτητή.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για να εγγραφεί ένας φοιτητής στο πρώτο έτος κάποιας ανώτερης δραματικής σχολής στην Ελλάδα, ιδιωτικής ή κρατικής πρέπει να συμμετάσχει στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται το Σεπτέμβριο, από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από προκήρυξή του.

Μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι

 • Υποκριτική
 • Απαγγελία – Τραγούδι
 • Στοιχειώδης θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας

Η εξέταση στο μάθημα της Υποκριτικής έχει δύο σκέλη:

α) ένας θεατρικός μονόλογος από το Αρχαίο Δράμα, το κλασσικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο, της απολύτου επιλογής του υποψηφίου το οποίο προετοιμάζει με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, και

β) ένα ακόμη κείμενο, που του παραδίδεται λίγο πριν από την εξέταση και το αποδίδει σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της επιτροπής, σε μία μορφή αυτοσχεδιασμού.

Η εξέταση και των δύο κειμένων είναι υποχρεωτική, όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα που προβλέπονται κάθε χρόνο στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για να εγγραφεί ένας φοιτητής στο πρώτο έτος κάποιας ανώτερης δραματικής σχολής στo εξωτερικό ή σε πανεπιστήμιο τεχνών, πρέπει να συμμετάσχει στις εισαγωγικές εξετάσεις σε μορφή ακρόασης εισδοχής, η οποία ορίζεται από τη κάθε σχολή ή πανεπιστήμιο ξεχωριστά.

Η προετοιμασία θα γίνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των σχολών στις οποίες γίνονται οι αιτήσεις από τους υποψήφιους φοιτητές.

Ο θεατρικός χώρος “Αιγαία” – αρμονικά ενσωματωμένος στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών “Αιγαία” – έχει κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία στη διαμόρφωση και τη διάταξη των θέσεων και της σκηνής. Διαθέτει τον απαραίτητο θεατρικό εξοπλισμό (φως – ήχο – εικόνα) και σε κανονική διαμόρφωση φιλοξενεί 70 περίπου θεατές. Τα στοιχεία αυτά του παρέχουν μοναδικές δυνατότητες αναδιάταξης και αλλαγής διαρρύθμισης, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εκδήλωσης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι ιδανικός για ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, πρόβες θεατρικών παραγωγών, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες ποίησης, παρουσιάσεις, εταιρικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, κλπ.

ενδιαφέρομαι / I'm interested

Παρακαλώ στείλτε μου περισσότερες λεπτομέρειες. / Please send me more information.Επιθυμώ να εγγραφώ. / I want to register.