Untitled-1-01
Untitled-1-02
Untitled-1-03

Η Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι ιδιωτική σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύθηκε το 2005 για να παρέχει εξειδικευμένες σπουδές στις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες στην Κύπρο και προετοιμασία portfolio για εισδοχή των φοιτητών σε σχολές καλών και εφαρμοσμένων τεχνών και πανεπιστήμια τέχνης του εξωτερικού.

Παράλληλα από το 2005 με την καθοδήγηση και προσανατολισμό της σχολής Αιγαία, λειτουργεί και το ομώνυμο Ινστιτούτο Καλών, Εφαρμοσμένων και Παραστατικών Τεχνών “Αιγαία”, που προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα και εξετάσεις τέχνης και θεάτρου για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, δίνοντας σε μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας ολοκληρωμένη, πολυεπίπεδη, κλιμακωτή και συνεχόμενη εκπαίδευση και ενασχόληση με τις τέχνες και το θέατρο.

Το Θέατρο “Αιγαία”, μετά την έναρξη λειτουργίας του το 2005, εμπλουτίζει το φάσμα των δραστηριοτήτων της σχολής σε ακαδημαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της θεατρικής τέχνης στην Κύπρο και στη δημιουργία ποιοτικού θεατρικού και εικαστικού πολιτισμού στην Κυπριακή κοινωνία.

Στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, εφήβους και ενήλικες προσφέρονται εξειδικευμένα μαθήματα υποκριτικής, προετοιμασία για εξετάσεις και προετοιμασία για εισαγωγή σε δραματικές σχολές και πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν καθαρότητα στο λόγο, θετική γλώσσα του σώματος, ομαδική συνείδηση, αυτοπεποίθηση και φυσική παρουσία εξερευνώντας ατομικά και ομαδικά διαφορετικές χρήσης του λόγου.

Γενικά

Η ομάδα των καθηγητών και δασκάλων των προγραμμάτων της Σχολής Αιγαία αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες, σχεδιαστές, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς στους τομείς των καλών, εφαρμοσμένων και παραστατικών τεχνών, οι οποίοι προσφέρουν ευρύτατη γκάμα γνώσεων, ερεθίσματα και εμπειρίες στους σπουδαστές και μαθητές, στα πλαίσια του εξαιρετικού πνεύματος διαπαιδαγώγησης και της μοναδικής εκπαιδευτικής κουλτούρας, που χαρακτηρίζουν μοναδικά και αποκλειστικά την Αιγαία.

Η Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, είναι η μόνη σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών εγγεγραμμένη στο μητρώο ιδιωτικών σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον η σχολή είναι αναγνωρισμένη από το EDEXCEL του Ηνωμένου Βασιλείου ως κέντρο διδασκαλίας και παροχής εξετάσεων καθώς και εγκεκριμένο κέντρο από τον οργανισμό UCAS (Universities & Colleges Admissions Service) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέατρο Αιγαία είναι αναγνωρισμένο από το London Academy of Music and Dramatic Arts (LAMDA), σαν κέντρο διδασκαλίας, οργάνωσης και υλοποίησης όλων των εξετάσεων που αφορούν τη θεματική ενότητα “performing arts”.

Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1922 που βρίσκεται στην περιοχή ειδικού χαρακτήρα στο κέντρο των Αγίων Ομολογητών, κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας. Το κτίριο το οποίο συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, έχει ανακαινιστεί και επεκταθεί ειδικά για να χρησιμοποιηθεί ως Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών και προσφέρει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων χώρων στούντιο, βιβλιοθήκη τέχνης, κατάστημα τέχνης, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκθεσιακούς χώρους, γραφεία καθηγητών, καφετέρια και όλες τις διευκολύνσεις για φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Ο θεατρικός χώρος “Αιγαία” – αρμονικά ενσωματωμένος στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών “Αιγαία” – έχει κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία στη διαμόρφωση και τη διάταξη των θέσεων και της σκηνής. Διαθέτει τον απαραίτητο θεατρικό εξοπλισμό (φως – ήχο – εικόνα) και σε κανονική διαμόρφωση φιλοξενεί 70 περίπου θεατές. Τα στοιχεία αυτά του παρέχουν μοναδικές δυνατότητες αναδιάταξης και αλλαγής διαρρύθμισης, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εκδήλωσης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι ιδανικός για ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, πρόβες θεατρικών παραγωγών, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες ποίησης, παρουσιάσεις, εταιρικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, κλπ.

ενδιαφέρομαι… / I’m interested…